Jdi na obsah Jdi na menu
 


Loučení s prázdninami 2009

14. 9. 2009

Poslední prázdninovou sobotu jsme se v Načeradci již třetím rokem loučili s prázdninami. Tato akce byla pořádána s přispěním z Fondu hejtmana Středočeského kraje, obce Načeradec a sponzorů.

     Celý program dne 29. 8. 2009 začal v 12,30 hodin na hřišti v Načeradci. Na start pohádkové cesty se zapsalo 170 dětí. Některé i s rodiči vyrazily na cestu, kde je na 22 stanovištích čekaly pohádkové postavy, u kterých plnily úkoly a dostávaly odměnu. Všichni si prošli Načeradec cestou necestou.

     Program pokračoval na hřišti. Zde děti mohly batikovat, vylít sádrové formičky a vybarvit je, dělaly bambule z vlny. Mezi vším tímto uměním mohly navštívit Český svaz včelařů Načeradec, který předváděl skleněný úl, a Myslivecké sdružení Načeradec, které nabídlo dětem střelbu na terč.

     Na hřišti od 14 hodin hrála k tanci a poslechu hudba „Exploze“, opékalo se prasátko, nalévaly nápoje, prodávaly koláčky, hranolky, klobásy a bramborák.

     Tímto den pro děti a dospělé nekončil. V 19,30 hodin začala hrát hudba „PROFIL“ Vlašim. Pro děti měla připraveno spoustu pohádkových písniček, při kterých si zatančily s pohádkovými postavičkami. V 21,00 hodin byl na řadě ohňostroj, který ukončil program pro děti. Dospělí se dále bavili tancem při hudbě.

     I když sobotní počasí v ranních hodinách nebylo povzbuzující, vše nakonec skončilo spokojeností.  Děkuji všem, kteří se na tomto dni podíleli, všem organizátorům, obci Načeradec, TJ Blaník Načeradec, o. s. Kamarádi Načeradce a všem sponzorům. Tato akce se moc vydařila a těšíme se na příští loučení s prázdninami.